Sposób przygotowania

1. Cukinię umyj, odetnij końce, pokrój w kostkę. Papryki oczyść, pokrój w dużą kostkę. Fasolkę oczyść. Seler naciowy i pomidor pokrój na kawałki. Kalafior podziel na różyczki.
2. Czosnek rozgnieć, szalotkę drobno pokrój. Podsmaż krótko na 4 łyżkach oliwy. Dodaj wszystkie warzywa oprócz pomidora. Smaż, cały czas mieszając, ok 3 min na dużym ogniu.
3. Następnie dodaj pomidor, podlej 1/4 szkl wody, oprósz tymiankiem, sola oraz pieprzem. Przykryj i duś ok 10 min.
4. Mięso oprósz pieprzem i obsmaż na rumiano na pozostałej oliwie. Dołóż do warzyw. Duś razem kolejne 15 min. Podawaj z pieczywem lub ryżem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    super mam apetyt na coś takiego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !