Sposób przygotowania

1. Żółtka utrzyj z cukrem na krem. Wymieszaj z przesianym kakao, 2 rodzajami mąki i proszkiem do pieczenia. Połącz z pianą z białek.
2. Ciasto rozsmaruj na blasze z piekarnika wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 15 min w temp. 190 stopni.
3. Z ciepłego placka odetnij pasek o szer. formy na comber. Formę wyłóż folią spożywcza, a następnie szerszym kawałkiem ciasta.
4. 3/4 śmietanki ubij na sztywno z cukrem waniliowym. Wymieszaj z żelatyna rozpuszczoną w 3 łyżkach wody. Kremem napełnij formę wyłożona ciastem. Na nim porób kleksy z dżemu. Przykryj odciętym paskiem ciasta. Wstaw do lodówki na 3 godz.
5. Ciasto wytrząśnij z formy, usuń folię. Ubij resztę śmietanki, posmaruj ciasto.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    zapowiada się pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !