Sposób przygotowania

1. Zagotuj wodę ze szczyptą soli i masłem. Do wrzątku wsyp całą mąkę i mieszając, podgrzewaj na maleńkim ogniu, aż powstanie masa odrywająca się od ścianek garnka.
2. Zestaw z ognia. Lekko przestudź. Następnie, mieszając łopatkami miksera, do ciasta dodawaj po 1 jajku.
3. Liście ciasta umieść w szprycy i za jej pomocą na blachę przykrytą pergaminem wyciśnij 6-8 równych pasków ciasta. Piecz ok. 20 min w temp. 200 stopni. przy włączonym termoobiegu. Jeszcze gorące ciastka rozetnij poprzecznie.
4. Śmietankę ubij na sztywno z cukrem waniliowym. Przełóż eklery. Oprósz cukrem pudrem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !