Sposób przygotowania

Schab wieprzowy kroimy na 10-15 centymetrowe kawałki i każdą część dziurawimy nożem na wylot (można schab trochę schłodzić wtedy dziurawienie będzie łatwiejsze). W tak zrobione dziury wkładamy połówki brzoskwiń (w razie konieczności brzoskwinki kroimy jeszcze na pół), a następnie dokładnie obtaczamy (obsypujemy) przyprawą do schabu (2/3 opakowania) i odstawiamy na kilka godzin do lodówki (najlepiej na noc). Po tym czasie pozostałą część przyprawy mieszamy z wodą. Do foliowego rękawa wkładamy schab, wrzucamy pokrojony w drobne paski boczek i wlewamy rozpuszczoną przyprawę. Rękaw szczelnie spinamy i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Pieczemy ok. 1-1,5h, aż nabierze rumianego koloru. Podawać ciepły z ziemniaczkami polany sosem z rękawa lub jako zimna przekąska. Smacznego.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Na słodko... Super przepis!
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Ten schab wygląda jakby pokazywał język :D Genialne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    dorobić tylko oczka i nosek :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    haha no rzeczywiście :D zdjęcie z cyklu \"i tak mnie nie zjesz\":P
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    świetny
  • 2
    original
    Opublikowano

    maryśka

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    DanutaS

    superowo:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pycha:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !