Sposób przygotowania

1. Rybę rozetnij na pół, usuń kręgosłup i ości. Czyste mięso oddziel od skóry, podziel na nieduże kawałki.
2. Sałatę lodową pokrój w większa kostkę
3. Obierz cebule. Pokrój w plasterki i podziel je na pojedyncze krążki.
4. Posiekaj 3/4 natki, resztę pozostaw do dekoracji.
5. Pomidory umyj, pokrój na cząstki. Razem z cebulą i posiekaną natką dodaj do sałaty, dobrze wymieszaj.
6. Sałatkę obłóż kawałkami ryby, udekoruj odłożonymi listkami natki. Posól, obficie skrop sokiem z cytryny oraz oliwą. Oprósz pieprzem ziołowym i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Natychmiast podawaj. Najlepiej z pieczywem razowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetna sałatka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !