Sposób przygotowania

Jajka wbic do miski i dokladnie utrzec z cukrem. Wlac olej i 10 lyzek wody, po czym starannie wymieszac z 2 szklankami maki i proszkiem do pieczenia.
Ciasto podzielic na 2 czesci. Do jednej wsypac 2 lyzki maki, a do drugiej kakao. Obiemasy wylac do osobnych brytfanek i piec ok. 40 min w temp 180 stopni. Wyjac i ostudzic.
Obie porcje ciasta pokroic na kawalki o grubosci ok. 1 cm, po czym przekladac je na przemian kremem do karpatki. Wszystkie kawalki ciasno sklejac, tworzac calosc. Polac polewa czekoladowa i posypac kolorowa posypka.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !