Sposób przygotowania

Ciasto:
Białko z jednego jajka ubić z 3/4 szkl. cukru pudru, dodać żółtko, kefir, olej, mąkę, dżem, kakao i sodę. Wymieszać, przelać na średnią blaszkę i upieć w temp. 175 stopni C przez ok. 30 min.
Biała masa:
Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem i dodać 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w trochę wody. Wymieszać i wylać na ciasto.
Ciemna polewa:
Białka z 5 jaj ubić na pianę. Margarynę rozpuścić, połamać w to czekolady, następnie wlać roztrzepane żółtka, 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w trochę wody i ubite białka. Wymieszać i wylać na białą masę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    zapowiada się smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    anoosia

    pyyyyyyycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Ślicznie się prezentuje!!!! I jest podstawowy składnik - czekolada:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny deserek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    slodka smacznosc
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    cos pysznego skorzystalam z przepisu i polecam wszystkim
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    ale musi być pyszna!
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeanette_v

    Jejciu, ale nabrałam ochoty na słodkie,...Takie pyszności jakby mi kto upiekł to bym mu teraz 100 zł zapłaciła i to co najmniej,...
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    swietne ciacho
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    Pyszne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    bajka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    bajka
  • 2
    original
    Opublikowano

    sara1

    świetne ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !