Sposób przygotowania

Obie mąki,budyń i jajko połączyć z 1,5 szkl.mleka.Resztę mleka zagotować z cukrami.Wlać przygotowaną mieszankę budyniową,zagotować i wystudzić,Masło utrzeć i dodawać po 1 łyżce budyniu.Śmietanę ubić,połączyć z rozpuszczoną żelatyną.Na dnie blaszki poukładać herbatniki,na nie wyłożyć krem a na wierzch ubitą śmietanę.Całość posypać płatkami migdałowymi.Dobrze schłodzić,aby herbatniki namiękły.

Komentarze

  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    słodkości
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne !
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    No i słodko ale czasami tak trzeba:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczny deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ciekawy przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !