Sposób przygotowania

Ziemniaki myjemy,gotujemy w niewielkiej ilości osolonej wody(ok.20 minut),odcedzamy i obieramy z łupinek.Bazylię myjemy,kilka listków odkładamy do dekoracji,resztę siekamy i miksujemy z połową oliwy.Cukinię myjemy,kroimy na 16 plasterków i smarujemy pastą z bazylii.Oprószamy solą i pieprzem,posypujemy parmezanem.Każdy ziemniak kroimy w poprzek na 3 grube plastry.Przekładamy plasterkami cukinii.Gotowe wieżyczki spinamy patyczkami do szaszłyków.Układamy w natłuszczonej formie żaroodpornej,skrapiamy resztą oliwy.Zapiekamy około 20 minut w temperaturze 200 stopni.Przed podaniem każdą porcję dekorujemy listkami bazylii.Smacznego.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    pyszne i pewnie ładnie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    pyszniutkie jedzonko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo lubię potrawy z cukinii
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    moje smaki
  • 3
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne,moje smaki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetna!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Podobaja mi sie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    lubię takie ziemniaczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !