Sposób przygotowania

Do zimnej wody wrzucamy żeberka. Gdy się zagotują i zbierzemy szum dodajemy pokrojone warzywa, kostki oraz przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, pieprz kolorowy oraz kolendrę. Całość gotujemy na wolnym ogniu ok. 15 minut po czym dodajemy pokrojone jak na frytki ziemniaki. Świeżo zebrany młody szczaw myjemy i drobno szatkujemy wraz z ogonkami. Gdy ziemniaki będą miękkie dodajemy szczaw do zupy i gotujemy całość ok. 1h. Zupę podajemy zabieloną z połówką jajka na talerzu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    smaczna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Żaneta1

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    na żeberkach to ja lubię:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    jeszcze takiej nie jadłem
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszna zupka, taką lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !