Sposób przygotowania

1. Opłukane, osuszone i odszypułkowane truskawki pokrój na mniejsze kawałki. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, miąższ drobno pokrój.
2. Owoce wrzuć do rondelka, dodaj cukier i podgrzej na małym ogniu ok. 4 min, od czasu do czasu mieszając.
3. Kiedy cukier zacznie się karmelizować, zdejmij rondelek z owocami z ognia,dodaj cynamon, wymieszaj.
4. Ciasto rozwałkuj tak, by powstał prostokąt, posmaruj rozpuszczonym masłem i oprósz bułką tarta. Na środek placka nałóż owocowe nadzienie, zostawiając wolne miejsce przy krawędziach.
5. Zawiń strudel, szczelnie zlep końce. Przełóż na blachę, wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 40 min. w temp. 200 stopni.
6. Gotowe ciasto wyjmij z piekarnika i poczekaj, aż ostygnie. Przełóż na paterę. Podawaj oprószone obficie cukrem pudrem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !