Sposób przygotowania

1. Przygotuj nadzienie: masę marcepanową wymieszaj z twarogiem, jajkiem i cukrem.
2. Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkuj ciasto. Wytnij z niego kwadraty o wielkości 13x13 cm.
3. Na każdym kwadracie ułóż po 2 łyżki twarogowego nadzienia i odrobinę konfitury wiśniowej. Zawiń każda porcję, zlepiając szczelnie brzegi.
4. Na powierzchni każdego pakiecika zrób delikatne nacięcie.
5. Gotowe ciastka przełóż na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20 min. w temp. 175 stopni. Po przestudzeniu przełóż na paterę. posyp cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Pacia

    marcepan-chyba:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    to ja poproszę :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pysznosci super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pomysłowe.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !