Sposób przygotowania

Umytą i drobno pokrojoną botwinkę ugotowac w wodzie z dodatkiem soku z buraków - przecedzic i ostudzić.Szczypior,rzodkiewkę i natkę drobno posiekać.Jajka na twardo pokroić na ćwiartki. W wazie rozmieszać kefir,dodać wywar z buraczków,zieleninę,rzodkiewkę sól i cukier do smaku.Na talerzach położyc jajka i zalać chłodnkiem.
Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    suzana

    smakowity
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    na nachodzące upały nie będzie nic lepszego!
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    będę robić bardzo podobny chłodnik w weekend:) już się nie mogę doczekać bo uwielbiam botwinke! :)
  • 5
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    no to smacznego życzę:)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    zapewne pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszny,też lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Lubię wszystko z buraczkami, a Twój chłodnik ma same pyszne składniki.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pyszny
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    super ,zwłaszcza na gorące dni...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Idealny na lato :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pyszny chłodnik
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    SMACZNIE ,,,

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !