Sposób przygotowania

Całe jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę , dodać mąkę z proszkiem i sodą, a następnie oliwę, cynamon i kakao. Wszystko dokładnie ucierać aż do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodać starte na grubych oczkach jabłka, wrzucić posiekane orzechy i całe rodzynki (sparzone wcześniej wrzątkiem). Dokładnie i delikatnie mieszamy.
Podłużną formę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą, przełożyć do niej ciasto. Piec w temp.180 st.C ok. 50 min. Po wystudzeniu posypać ciasto pudrem

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    niezła nazwa :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    wyglądają apetycznie
  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Ładne
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Nazwa nieciekawa ale ciasto pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda świetnie :)
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne ciasto warto wypróbowac
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Martysia

    Nazwa dziadowska, ale na pewno smaczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    wygląda dobrze, tylko ta nazwa :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !