Sposób przygotowania

Kurczaka zalać wodą ,dodać opieczoną cebulę,estragon,liść laurowy,ziele angielskie oraz sól i pieprz ,gotować do prawie miękkiego mięsa .
Kurczaka wyjąć z rosołu ,podzielić na mniejsze porcje,posypać solą i pieprzem podlać rosołem i zrumienić w gorącym piekarniku . Zrumienionego kurczaka zalać sosem , ostudzić i podawać na zimno .
Sos: Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na oleju ,dodać mąkę i zrobić zasmażkę , następnie dolać około 1.1/2-2 szklanek rosołu ,gotować wszystko kilka minut i zmiksować ,dodać do sosu cebulowego zmielone orzechy,posiekany czosnek , goździki,kolendrę,cynamon i gotować wszystko jeszcze do 10min ,na koniec doprawić solą i pieprzem .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobry przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    ciekawa propozycja:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pomysłowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Gruzińska kuchnia jest genialna, a taki kurczak to poezja smaku!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !