Sposób przygotowania

Mleko łączymy z wodą,mąkę wsypujemy do naczynia,dodajemy jajka,sól i powoli wlewamy mleko z wodą mieszając trzepaczką.Rozgrzewamy patelnię smarujemy słoniną i wlewamy cienką warstwę ciasta rozprowadzając równomiernie po całej patelni.Smażymy z obu stron lekko rumieniąc.Usmażone naleśniki układamy na odwróconym do góry dnem talerzu,przesypując bułką tartą.Grzyby myjemy moczymy gotujemy i kroimy w paseczki.Kapustę kroimy zalewamy małą ilością wywary z grzybów i gotujemy do miękkości.Kiełbasę obieramy,kroimy w cienkie plasterki i lekko zrumieniamy na tłuszczu.Cebulę kroimy w kostkę podsmażamy dodajemy mąkę zarumieniamy i mieszamy z kapustą,kiełbasą grzybami i przyprawami i chwilkę podduszamy.Okrągłą formę o grubum dnie smarujemy tłuszczem układamy naleśniki przekładając kapustą,polewamy ketchupem i tłuszczem.Zapiekamy w gorącym piekarniku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !