Sposób przygotowania

Kurki dokładnie umyć i obgotować ok. 20 minut.
Ocet z wodą + przyprawy zagotować.
Kurki ponakładać do słoików, zalać zalewą, dobrze zakręcić.

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Uwielbiam takie grzybki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aida

    ja też :) jedyne leśne grzybki które jestem w stanie przełknąć :)))
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Czas do lasu na kurki, fajny prosty przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aida

    dokładnie!
  • 6
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    mocną zalewę robisz! ale lubię kurki z charakterem :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aida

    no...natura im wzrostu nie dała bo małe takie porosły to niech chociaż mają konkretny charakter :)))
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Ale muszą być pyszne :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aida

    są :) polecam do zrobienia, ew czekam na zamówienia w przyszłym sezonie kurkowym :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    przepiękne :) Szkoda, że u mnie w okolicy to raczej maślaki są, ale zapiszę sobie i jak kupię kurki to na pewno zrobię :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    no to u mnie w lesie był wysyp w tym roku...jeśli będzie tak za rok, mogę wysłać :)
  • 2
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    moje ulubione grzyby
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    edyta18-20

    pycha
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    niestety u mnie kurki nie rosną, a uwielbiam je
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    wyglądają pysznie! szkoda tylko ze w mojej okolicy nigdzie kurki nie rosną...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale zazdroszczę,pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !