Sposób przygotowania

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki . Przekroić - usunąć pestki zmiksować w malakserze z rosołem , pokrojonym czosnkiem i koncentratem. Zagotować . Doprawić do smaku solą , cukrem ,tabasco .
Z chleba tostowego zrobić na rozgrzanym oleju grzanki ( można je ozdobnie powycinać przedtem ) . Grzanki zdjąć z tłuszczu i odsączyć na papierowym ręczniku kuchennym .
Mus pomidorowy podawać w małych miseczkach posypany koperkiem i szczypiorkiem z osobno podanymi grzankami .
Jeśli pomidory są za mało mięsiste i krem jest wg nas za rzadki można rozrobić z kilkoma łyżkami wody 2 łyżki mąki - wlać do wrzącej zupy i zagotować - zgęstnieje .Ale moim zdaniem wystarczy dobrać odpowiednie pomidory np.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    wygląda fantastycznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    MUSi być dobry:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    MUSi być dobry:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    MUSi być dobry:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    MUSi być dobry:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !