Sposób przygotowania

Masło rozpuść, odstaw do ostygnięcia. Pomarańcze sparz, zetrzyj z nich skórkę, z jednej wyciśnij sok. Jajka utrzyj z cukrem. Dokładnie je wymieszaj z mąką, proszkiem do pieczenia, skórka z pomarańczy, śmietaną i szczyptą soli. Na koniec dodaj masło. Masę wlej do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Piecz 40 minut w temp. 150 stopni. Ciasto wyjmij z piekarnika. Dżem podgrzej z sokiem z pomarańczy, cukrem pudrem, rumem. Połową polewy polej ciasto i wstaw na minutę do gorącego piekarnika. Truskawki umyj, usuń szypułki, owoce pokrój. Wymieszaj z resztą polewy i obłóż nimi ciasto.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !