Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna zupa z kalarepką
Dodajemy pokrojoną w kosteczkę kalarepę i ziemniaki- gotujemy.
Gdy ziemniaki będą miękkie- zagęszczamy zupę masłem utartym z mąką i śmietaną.
Przyprawiamy Maggi.
kalarepka młoda | 4-5 szt |
cebula | 1 szt |
czosnek | 2-3 ząbki |
kostki rosołowe | 3 szt |
ziemniaki | 4 szt |
masło | 3-4 łyżki |
mąka | 2 łyżki |
śmietana kwaśna | 1/3 szklanki |
Przyprawa do zup i potraw Kucharek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: