Sposób przygotowania

Mięso kroimy w kostkę większą a boczek w mniejszą. Nacieramy przyprawami i odstawiamy na około 2 godz,w rondlu rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim mięso i boczek,dodajemy pokrojoną cebulę i kiedy się zeszkli podlewamy 1 szklanką wody ,dodajemy kostkę bulionową i drobno pokrojony czosnek dusimy około 30 min,dodajemy groszek i razem z częścią zalewy całość zagęszczamy 1 łyżką mąki rozrobioną w małej ilości wody ,dusimy jeszcze około 5 min. Przed podaniem posypujemy zieloną pietruszką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Pyszności:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pomysł na super obiadek
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    napewno zdrowy
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    gulasz z zielonym groszkiem jest bardzo dobry :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !