Sposób przygotowania

Margarynę rozpuścić z 1/2 szklanki wody ,kakao i cukrem chwilę razem pogotować i ostudzić ,do czekoladowej masy dodać żółtka,przesianą mąkę i mikserem mieszać do powstania pęcherzyków powietrza na koniec delikatnie połączyć z pianą z białek,przełożyć do niewielkiej formy lub tortownicy ,piec do 40 min w temp 180st.Upieczone przedzielić na dwa placki i nasączyć je likierem .
Galaretkę rozpuścić w 1.1/2 szklanki wody i do gorącej dodać podzielone na niewielkie kawałki brzoskwinie ,zostawić do ostudzenia( w tym czasie brzoskwinie się sparzą i nasiąkną galaretką)zanim galaretka zastygnie wyciągnąć z niej owoce.
Maślankę wymieszać z żelatyną rozpuszczoną w małej ilości wody ,połączyć z ubitą z cukrem pudrem śmietanką, delikatnie wymieszać na koniec dodać brzoskwinie i pokrojoną w małe kawałki galaretkę ,zostawić do lekkiego zgęstnienia i przełożyć kremem ciasto ,polać rozpuszczoną z mlekiem czekoladą ,schłodzić w lodówce .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Pianka z maślanką... fajny pomysł.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Pyszności.
  • 0
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    bardzo fajny przepis:)
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    wygląda bardzo pysznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !