Sposób przygotowania

2 łyżki wody wymieszać w 2 litrach wrzącej wody. Do kamiennego garnka włożyć połowę kopru, włożyć umyte ogórki, pozostały koper, obrany chrzan i podzielony na mniejsze kawałki, oraz obrane ząbki czosnku, wlać wrząca wodę, przykryć talerzem i obciążyć np. słoikiem z wodą.Po 2 dniach ogórki nadają się już do jedzenia. Te na zdjęciu mają 2 dni.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    wiosenne pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Pola2

    poproszę kilka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata77

    no cudeńko
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    są dwie szkoły robienia. jedni zalewają wrzątkiem, inni przegotowaną letnią wodą. Różnicy nie pamiętam :o)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Jak zaleje się letniej to wolniej sie kiszą, i sól tez sie dokładnie w letniej wodzie nie rozpuści

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !