Sposób przygotowania

1. Schab umyj, osusz, pokrój na plastry grubości ok. 1 cm. Cienko rozbij, oprósz. Cebulę obierz. pokrój w piórka. Ogórki pokrój na ćwiartki.
2. Musztardę wymieszaj z keczupem, posmaruj plastry mięsa. Na każdym ułóż po plastrze boczku i sera, cebulę i ogórka. Ściśle zwiń, zepnij.
3. Olej rozgrzej na patelni. Roladki obtocz w mące, smaż ok. 10 min, często przekręcając. Podlej wodą, duś ok. 20 min. Roladki wyjmij. Sos zagęść łyżka mąki wymieszanej ze śmietaną, przypraw. Polej roladki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Danuta8

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszny obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    smakowity obiadek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne roladki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !