Sposób przygotowania

Do gotującego mleka wsypujemy kaszkę, zwalniamy ogień i całe czas mieszając gotujemy do momentu, aż będzie gęsta. Do miseczek wkładamy folię spożywczą, zalewamy kaszką i odstawiamy, żeby trochę bardziej zgęstniała. Jabłka obieramy i kroimy w kosteczkę. Smażymy jabłka na patelni z masłem przez około 10 minut, potem wlewamy sok i nadal smażymy od czasu do czasu mieszając. Po około 5 minutach gdy soku zrobi się już mało wsypujemy cukier i jeszcze chwilę smażymy, żeby zrobił się lekki syropek. Na koniec dodajemy cynamon i garść suszonych żurawin.
Na płaski talerz wykładamy przestudzoną ale nie zimną kaszkę ( kładziemy tak żeby powstała kopuła. Wokół wykładamy smażone jabłka z powstałym syropem.
SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Yvonne

    rewelacja! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Pyszności.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    smaczniutka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Brawo- świetny przepis
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo smaczny i efektowny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    oo to może być smaczne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !