Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser karmelowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 szkl
cukier 3 łyżki
śmietana kremówka 1 szkl
ajerkoniak 4 łyżki
owoce do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Deser karmelowy

Budyń przyrządzić według przepisu na opakowaniu, wystudzić.
Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z łyżką cukru, pod koniec ubijania dodać 2 łyżki ajerkoniaku.
Niewielką porcję śmietany przełożyć do szprycy, a pozostałą wkładać do pucharków na przemian z budyniem.
Na wierzchu umieścić warstwę budyniu.
Deser polać resztą ajerkoniaku, udekorować śmietaną, ciasteczkami i owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 26.05.2011 16:48
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak