Sposób przygotowania

Marynata:czosnek obrać, opłukać i posiekać. Chilli opłukać, usunąć z niej nasiona, następnie drobno pokroić. Rozpuścić mąkę ziemniaczaną w wódce i sosie sojowym. Dodać cukier, czosnek i chilli. Dokładnie wymieszać.
Filety umyć, pokroić na kawałki wielkości 3 na 3 centymetry. Krewetki obrać ze skorupek, usunąć czarną żyłkę, opłukać. Pokrojoną rybę i krewetki włożyć do marynaty na 30 minut.Kawałki ryby i krewetki nabić na pręciki. Opiekać w grillu lub średnio nagrzanym piekarniku 5-10 minut. Podczas pieczenia smarować szaszłyki marynatą tak, by się pokryły brązową glazurą.Podawać z ryżem, przybrane świeżymi ziołami i papryczką chilli.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    takich jeszcze nie próbowałam Super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    ciekawe;]
  • 3
    original
    Opublikowano

    jeta72

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !