Sposób przygotowania

Pieczemy okrągły biszkopt z ulubionego przepisu, dzielimy na dwa placki. Sernik robimy z przepisu na opakowaniu (ja korzystam z wersji z serkami) dzielimy masę na połowę. Spód biszkoptowy nasączamy kawą smarujemy połową masy, układamy na niej warstwę biszkoptów nasączonych kawą i przykrywamy resztą masy serowej na wierzch blat biszkoptowy i warstwa śmietany ubitej z cukrem i śmietan - fiksem. Ciasto dekorujemy dowolnie lub tylko posypujemy tartą czekoladą i chłodzimy.

To taka wersja ciasta na szybko i dla leniwych.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Wygląda bardzo smakowicie.
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    dla moich szkrabów znakomity
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    na bogato:P

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !