Sposób przygotowania

Rabarbar oczyścić, pokroić na małe kawałki. Nałożyć go do umytych słoików. Zasypać cukrem. Brzegi słoików wytrzeć do sucha, zakręcić. Pasteryzować 10 minut. Tak przygotowany rabarbar nadaje się do ciast, można go przechowywać bardzo długo.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    muszę wypróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    O, to mi się właśnie przyda. Dzięki :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Jak szkoda, że nie trafiłam na Twój przepis wcześniej, ale nic straconego na wiosnę go wykorzystam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    nigdy nie robilam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !