Sposób przygotowania

Fasolkę umyć, odciąć końcówki, pociąć na mniejsze kawałki. Włożyć ją do garnka, zalać wodą (tak, żeby zakryła fasolkę). Zagotować, gotować 10 minut. Fasolkę przełożyć do słoików. Do wody, w której gotowała się fasolka dodać sól (1 łyżkę soli na1 litr wody). Osoloną wodą zalać fasolkę. Wytrzeć do sucha brzegi słoików, zakręcić. Pasteryzować 15-20 minut. Przechowywać w chłodnym miejscu.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    wykorzystam przepis :)))
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    lubię bardzo fasolkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Świetny zapas na zimę :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !