Sposób przygotowania

Karkówkę umyć,pokroić w kostkę,posypać jarzynką,pieprzem i czosnkiem granulowanym.W garnku rozgrzać małą ilość oleju,wrzucić mięso,dusić pod przykryciem do miękkości.Pod koniec duszenia dodać pokrojony w kostkę wędzony boczek.Kapustę dość grubo poszatkować,dodać do niej pokrojoną w kostkę cebulę,posypać odrobiną soli,pieprzu i ugniatać,aż puści sok.Do usmażonego mięsa wrzucić kapustę i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu.Kiedy kapusta będzie prawie miękka wlać pomidory z puszki,doprawić pieprzem i jarzynką,dusić jeszcze przez chwilę.Z masła i mąki zrobić zasmażkę,zaciągnąć nią bigos.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    też mnie zainteresował przepis bo zawsze robię bigos z kiszonej i zwykłej
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    apetyczny:)
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    aż ślinka kapie :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    forgielka

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    robię taką, polecam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !