Sposób przygotowania

Porcje rosołową ( lub udko ) , obrane i umyte warzywa ( marchew w plasterki a ziemniaki w słupki ) , kostka bulionowa, liście laurowe, ziele angielskie zalać wodą i gotować 45 minut .Ogórki umyć , obciąć końcówki , nie obierać. Jeden ogórek pokroić w cienkie plasterki i usmażyć rumieniąc na ½ łyżki oleju .Odsączyć i odłożyć . Resztę ogórków utrzeć na tarce jarzynowej i smażyć razem z usiekanym koperkiem ( łyżkę odłożyć do posypania na talerzu) przez 5 minut na reszcie oleju i maśle .Metkę wymieszać z kaszą manną i zrobić ok. 40 malutkich pulpecików. Z wywaru wyjąć porcję rosołową z kurczaka ( lub udko ) seler, por, pietruszkę , liście laurowe i ziele angielskie. Włożyć podsmażone i utarte ogórki .Zagotować . Na wrzącą zupę wrzucić pulpeciki. Gotować 15 minut. Doprawić do smaki maggi, pieprzem mielonym , sokiem z cytryny, curry .Podawać posypując koprem i dodając do każdego talerza trochę smażonych plasterków ogórka. Śmietankę wlewać bezpośrednio na talerz lub zaprawić zupę w garnku .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Musi być pyszna?
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Wygląda apetycznie!)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    pięknie się prezentuje
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    jak zwykle u Ciebie pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszna zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    wygląda pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !