Sposób przygotowania

Ziemniaki przepuścić przez praskę,dodać pozostałe składniki na masę ziemniaczaną i wyrobić ciasto.Na stole zrobić miejsce wysypać mąką i układać tam knedle. Zabrać małą porcję ciasta,położyć na mące, wcisnąć w środek kawałek banana , formować w dłoniach okrągłe kulki i tak do wyczerpania masy ziemniaczanej .Od wypłynięcia gotować 5-7 minut.Banana obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki, dodać do jogurtu, wsypać cukier i zmiksować.Tak przygotowanym sosem polać knedle na talerzu .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    Uwielbiam knedle z węgierkami, z bananami jeszcze nigdy nie próbowałam, następnym razem muszę takie zrobić Wyglądają apetycznie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    muszę spróbować
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ale pomysłowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !