Sposób przygotowania

Szczupaka oskrobać, oczyścić. Wyjąć jakąś część mięsa nie uszkadzając skóry.

Mięso pozbawić ości, posiekać, posolić, przysmażyć z cebulą, dodać skórkę cytrynową, rozmoczoną w mleku i wyciśniętą bułkę, masło, pieprz ziołowym i czarny, gałkę, wszystko dokładnie rozmieszać, skropić przyprawą magi.

Gotowym farszem napełnić szczupaka i zszyć.

Rybę zwinąć tak by pysk dotykał ogona. Warzywa pokroić w talarki i razem z rybą umieścić na papierze posmarowanym masłem.

Przełożyć wszystko do naczynia, dusić podlewając wodą z tłuszczem.

Podawać z warzywami i sosem przyprawionym sokiem z cytryny.


SMACZNEGO !!!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !