Sposób przygotowania

Liście szczawiu po oderwaniu ogonków i umyciu drobno posiekałam, żeby wydzielił się z nich sok nadający charakterystyczny smak zupie. Wrzuciłam do gotującego się rosołu i pogotowałam kilka minut. Do garnka z zupą włożyłam obrane mięso z rosołu i marchewki. Żeby ułatwić sobie miksowanie, część płynu odlałam do innego garnka, zostawiłam samo gęste i zmiksowałam – potem odlany płyn dodałam z powrotem i dokładnie wymieszałam. Podałam z jajkami na twardo.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    świetna
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    też czasami robie taka na rosole
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    szczawiówka smaczna jest:)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    warto zrobić .
  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    smaczna :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !