Przepis i sposób przygotowania na: Mu finki śmietankowe :) z lukrem waniliowym
przepis jest na 36 mu-finek bez papilotek w samej formie tylko
300 gram Kasi
6 jaj
350 gram cukru
proszek dopieczenia cały
mąka
4 szklanki
budyń śmietankowy
180 gram mleka
4 łyżki oleju
Jajka ubijamy z cukrem az podwoja swoja objętość poczwórnie dodajemy wtedy kasie pokrojona w cienkie plasterki szybciej sie ubije potem dodajemy proszek do pieczenia i budyń śmietankowy z wapniem mleko letnie-na końcu mąkę i olej Ciasto musi mieć konsystencje masła wtedy wykładamy do formy az po sam czubek znaczy równo z końcem wychodzą babeczki takie :)
Pieczemy w 80 stopniach około 20-25 minut na środkowym poziomie piekarnika
Po wyłożeniu na talerz polewamy lukrem ale ma być z robiony z cukru waniliowego tylko i posypany kolorowymi patyczkami :)