Sposób przygotowania

Do garnka wkładamy kości i zalewamy je zimną wodą, gotujemy wywar. Ziemniaki i marchewkę obieramy i kroimy w kostkę. Wkładamy do gotującego się w garnku wywaru i gotujemy do miękkości wraz z zielem angielskim, pieprzem ziarnistym i liściem laurowym. W międzyczasie szczaw oczyszczamy i kroimy dość drobno. W garnku rozpuszczamy masło i podduszamy na nim szczaw. Następnie przekładamy szczaw do gotującego się wywaru. Po kilku minutach gotowania zabielamy zupę śmietaną i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Możemy również dodać sok z cytryny. Zupę podjemy z ugotowanymi na twardo jajkami i posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    tez muszę ugotować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Gabriela7

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    jeszcze nei jadłam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    jeszcze nei jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniała zupka
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię bardzo
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeanette_v

    No no rewelacja.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    mniam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    mniam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetna
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pyszna
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Czyż można nie lubieć takiej zupy?! Nie mogę doczekać się młodego szczawiu , bo nie zrobiłam ostatnio do słoiczków a z kupowanego to mi tak nie smakuje.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    też ją robię ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !