Sposób przygotowania

Jajka ubić z cukrem do gęstości,dodać resztę suchych składników przesianych przez sito i na koniec wlać olej. Dokładnie wymieszać i przełożyć ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Piec w nagrzanym piekarniku 160 stopni przez około 25-30 minut.Sprawdzić wykałaczką czy ciasto się upiekło.Biszkopt wyjąć z blachy ,aby wystygło i przekroić na 2 warstwy. 2 szkl. mleka zagotować z cukrem i masłem,a w pozostałym rozrobić budynie, wlać do gotującego się mleka i ugotować.Gorący budyń wlać na spód biszkoptu, przykryć drugą warstwą dobrze przyciskając.
Śmietanę ubić ,dodać ostudzoną żelatynę , cukier do smaku i rozsmarować na wierzchu ciasta(każdy dekoruje według własnego upodobania, u mnie Do dekoracji boków:
1 bita śmietana
3/4 szkl. zimnego mleka
2 łyżki kawy rozpuszczalnej cappuccino czekoladowe
1 płaska łyżka żelatyny
kawę wymieszać z żelatyną i rozpuścić w 1/3 szkl. gorącej wody
Bitą śmietanę przygotować według przepisu na opakowaniu i połączyć z ostudzoną kawą .
Polewa czekoladowa:
1 czekolada mleczna (rozpuścić w kąpieli wodnej i połączyć z masłem)
1 łyżka masła).Ciasto wstawić do lodówki na godzinkę,potem udekorować boki ubitą śmietaną wymieszaną z mieszanką kawowo-żelatynową.Wierzch udekorować polewą.
Ja zrobiłam tym razem bez polewy. Mój syn chciał aby ciasto było posypane kolorowymi cukierkami i jest tego efekt :-) rozpuściły się.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    super!!!
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo fajne
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    do biszkoptu potrzeba 5 dużych jajek
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    SUPER TORT
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Superaśny torcik i 100lat dla solenizanta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !