Sposób przygotowania

Cytrynę wyszorować i sparzyć wrzątkiem,cienko obrać wierzchnią skórkę,białą część obrać i wyrzucić,z cytryny wycinamy fileciki ,pestki usuwamy ,a z reszty wyciskamy sok
ogólnie zachowujemy fileciki z cytryny ,sok i skórkę .Składniki na rosół wkładamy do garnka, wlewamy wodę,stawiamy na ogień i gotujemy do miękkości mięsa(sól sypiemy jak się woda zagotuje).Odmierzamy ok. 3 szkl. rosołu, wlewamy do garnka i dodajemy rodzynki,skórkę ,fileciki,sok z cytryny.Gotujemy na małym ogniu przez ok 10 minut, aż rodzynki zmiękną.Mąkę,żółtka dodać do śmietany dokładnie rozmieszać,rosół zdjąć z ognia,dodać odrobinę rosołu do śmietany ,zamieszać i powoli wlewać do rosołu cały czas mieszając.Sos przyprawić do smaku solą ,cukrem i szczyptą białego pieprzu . Na talez nakładamy porcję ugotowanego na sypko ryżu, mięska ,polewamy sosem.
Smacznego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny obiadek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    oo, ciekawy pomysł
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    bogactwo smaków

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !