Sposób przygotowania

1. Jajka ubić mikserem z 12 dag cukru. Połączyć z mlekiem i mąką przesianą z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na wyłozoną pergaminem blachę (wymiary 32*39 cm). Piec 10 min, w temp. 200 stopni. Przełożyć na ściereczkę posypaną cukrem, usunąć pergamin. Ciasto zrolować ze ściereczką, odłożyć do wystudzenia.
2. Z soku z pomarańczy i 10 dag cukru ugotować syrop (ok. 5 min.) Do syropu wrzucić kawałki mandarynek, gotować 2-4 min.Owoce osączyć na sitku, syrop zachować.
3. twaróg utrzeć z 5 dag cukru, cukrem waniliowym i syropem. Żelatynę namoczyć w małej ilości wody, a gdy spęcznieje, rozpuścić, podgrzewając. Wymieszać ją najpierw z 2 łyżkami masy serowej, potem z resztą masy. Śmietanę ubić na sztywno, wymieszać z tężejąca masą serową. Biszkopt rozwinąć, posmarować kremem. Odłożyć trochę mandarynek do dekoracji, resztę rozsmarować na kremie. Ciasto ponownie zrolować, włożyć do lodówki na 4 godz. Posypać cukrem pudrem, udekorować mandarynkami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !