Sposób przygotowania

Całe jajka ubić z cukrem na pulchną masę. Tak aby cukier był nie wyczuwalny. Następnie dodawać co jakiś czas po łyżce mąki ciągle miksując. Po dodaniu całej mąki, dodawać wodę na przemian z olejem, po troszku i proszek do pieczenia. Utrzeć dokładnie na gładką masę. Wiekszą połowę ciasta wylać do dużej tortownicy, do reszty ciasta dodać 2 łyżki kakao i olejek. Na jasne ciasto wylewać ciemne Piec okolo godziny w temperaturze 250 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Lubię babki, apetycznie wygląda :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    babeczki są pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    uwielbiam takie babki
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    miałam robić ale i teraz żałuję, że nie zrobiłam/..
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !