Sposób przygotowania

Grzyby należy dokładnie oczyścić, następnie wymoczyć w zimnej wodzie i umyć. Moczyć mogą się nawet przez noc. Z wody, octu, soli i cukru należy zagotować zalewę. Grzybki należy ułożyć w słoikach do 2/3 wysokości, wrzucić do nich przyprawy i zalać gorącą zalewą. Od razu zakręcać. Odstawić w chłodne miejsce bez pasteryzowania.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    no, no no ... może uda mi się zrobić ...
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Iwusiu polecam, to moje ulubione grzybki :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosiek1

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    junox

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    gąsek w occie jeszcze nie jadłam, ale ogólnie to mogę jeść takie grzybki całymi słoikami :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    uwielbiam takie grzybki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszne grzybki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !