Sposób przygotowania

Jajka ubijamy z cukrem na krem, do ubitych dodajemy przesianą mąką z proszkiem na koniec olej i delikatnie mieszamy. Pieczemy 30 min w temp do 180st, ostudzone dzielimy na połowę.
Truskawki dzielimy na mniejsze i tylko je delikatnie gnieciemy widelcem. Budyń gotujemy na kompocie i w gorącym rozpuszczamy galaretkę. Masło ucieramy z cukrem i żółtkami na krem i łączymy z ostudzonym, ale nie zimnym budyniem na koniec dodajemy truskawki i delikatnie mieszając pianę z białek, krem dzielimy na dwie części i przekładamy nim ciasto. Na dolną warstwę ciasta i kremu wylewamy cienką warstwę gęstej galaretki, przykrywamy drugim ciastem i resztą kremu i na górną warstwę kremu wylewamy resztę galaretki i zostawiamy w lodówce do następnego dnia.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    przepysznie wyglada
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    apetyczny; nie da się ukryć :)))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Dla mnie bomba!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Wygląda bardzo apetycznie. Sądzę, że smakuje wyśmienicie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    pyszności
  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    fajny przepis
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ale apetycznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !