Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica w kolorowych obręczach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 50 dag
oliwa 2 łyżki
sól
pieprz
papryka żółta 1 szt
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica w kolorowych obręczach

Polędwicę pokroić w poprzek na grube plastry. Z papryki ściąć grubsze końce nasadę i delikatnie, by nie poprzecinać ścianek, wydrążyć nożem gniazda nasienne. Wypłukane i osuszone strąki papryki pokroić na krążki tej samej grubości co mięso. Plastry mięsa wygnieść w dłoniach i umieścić w paprykowych obręczach. Usmażyć befsztyki na oleju, po zdjęciu z ognia przyprawić każdy solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami i sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 27.05.2011 20:27
mniam
romanrafal
romanrafal 27.05.2011 05:03
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak