Sposób przygotowania

Duże cukinie, takie z wykształconymi już pestkami, pokroić w ok.5 cm paski razem ze skórką. Do każdego słoika wrzucić 2-3 ziela angielskie, mały kawałek liścia laurowego, szczyptę lub dwie (w zależności od wielkości słoika) gorczycy i pokrojoną w piórka cebulę, żeby luźno przykryła dno. Nałożyć pokrojoną cukinię, a na wierzch znowu warstwę cebuli. Wodę zagotować z octem, cukrem i solą. Zalać cukinię do szyjki słoika. W zależności od tego ile jest słoików z cukinią, przygotować odpowiednią ilość zalewy. Słoiki zagotować nie dłużej niż 1-2 minuty. Przechowywać w chłodnym miejscu.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !