Sposób przygotowania

wiśnie umyć osączyć ciasto rozmrozić pokroić na niewielkie kwadraty płaskie foremki do babeczek nasmarować oliwą lub sklarowanym masłem wylepić kawałkami ciasta ponakłuwać je widelcem i ewentualnie do każdej porcji wsypać trochę grochu by ciasto sie nie wybrzuszyło w czasie pieczenia piec w temp 180 C przez około 15 minut 3/4 owoców wydrolować pokroić wrzucić do rondla dodać miód cukier sok z cytryny podlać odrobiną wody i dusić przez 15 minut na małym ogniu ugniatając co chwilę widelcem aż powstanie dość gęsta masa upieczone ciasteczka napełnić masą wiśniową i kilka minut zapiekać w gorącym piekarniku po wyjęciu wystudzić udekorować kleksami bitej śmietany pozostałymi owocami i płatkami owocowymi.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !