Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciastka półfrancuskie z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 30 dag
masło 30 dag
mąka 30 dag
jabłka 50 dag
cukier puder 3 łyzki
cukier waniliowy 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: ciastka półfrancuskie z jabłkami

Ser przepuścić przez maszynkę mąkę posiekać na stolnicy z tłuszczem dodać ser szybko zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na ok 30 minut następnie rozwałkować ciasto lekko posypujać mąką na placek grubości 4 mm wykrawać szklanką krążki na każdym położyć kawałek obranego jabłka złożyć cviastka na połowę tak żeby grubsza część kawałka jabłka była widoczna piec w temp 200 C przez około 20 min posypać z cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak