Sposób przygotowania

Szparagi myjemy odcinamy stwardniałe końce i obieramy z włóknistej skórki i wkładamy do zimnej wody,następnie związujemy w pęczki i wkładamy do osolonej wrzącej wody z dodatkiem cukru i gotujemy.Po ugotowaniu wyjmujemy odsączamy i rozwiązujemy,kroimy szparagi w poprzek i układamy na talerzykach.Śmietanę schładzamy i ubijamy dodając pod koniec cukier puder.Migdały sparzamy obieramy ze skórki i ścieramy,następnie mieszamy ze śmietaną i nakładamy dekoracyjnie na szparagi i posypujemy rodzynkami i pokrajanymi w kostkę brzoskwiniami i przybieramy kocimi języczkami lub rurkami waflowymi.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !