Sposób przygotowania

Białka ubijamy na sztywna pianę i dodajemy stopniowo cukier. Ubijamy tak długo aż masa będzie lśniąca i bez kryształków cukru. Napełniamy masą rękaw cukierniczy i wyciskamy kształty według swojego upodobania na papier do pieczenia ułożony na blaszce. Piekarnik nagrzać do 90 stopni, włożyć bezy i suszymy przez 90 minut przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu i ostudzić.Masło z cukrem spienić mikserem , dodawać po troszku budyń cały czas miksując .Masę budyniową podzielić na dwie części do jednej dodać kakao i wymieszać.
Schłodzoną śmietanę ubić dodać cukier , zagęszczacz i dokładnie wymieszać.
Kremami dekorować bezy według swego uznania.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Uwielbiam bezy.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    ładnie wyglądają
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    to musi być pyszne! aż ślinka cieknie
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    ale pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    marchewka

    ja też uwielbiam bezy, szkoda, że mi nie wychodzą :(
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    wspaniałe!
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    wyglądają smakowicie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    śliczne
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    śliczne i pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    niesamowite :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna34

    Aż ślinka leci na sam widok

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !