Sposób przygotowania

Pałki umyć włożyć do garnka ,wlać ok. 1 i 1/2 litra wody, dodać obraną marchew, ziele,pieprz , liść laurowy i kucharka. Wstawiamy na ogień, gotujemy do miękkości . Mięso i marchew wyjąć, wywar przelać przez sito, odmierzyć 3/4 litra doprawić do smaku solą w razie potrzeby ,dodać żelatynę i mieszać tak długo aż się rozpuści.Odstawić aby przestygło.Kukurydzę odcedzić, pieczarki wyjąć z zalewy i przekroić na połówki.Mięso oddzielić od skóry i ,kości potem rozdrobnić.Na dno pojemnika ułożyć pieczarki ,warstwę pokrojonej marchwi,kukurydzy,mięsa i znowu warstwa kukurydzy.Całość zalać przestudzonym wywarem z żelatyną, wstawić do lodówki najlepiej na całą noc aby dobrze stężało.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    piękne i na pewno smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    Wygląda zachęcająco!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Jakie kolorowe! Szkoda, że nie lubię galarety :]
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczna
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    super
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszniutka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !